Mogelijkheden bij aflopen rentevaste periode hypotheek

Loopt de rentevaste periode van jouw hypotheek binnenkort op z’n einde? Dan zal jouw hypotheekverstrekker je drie maanden voorafgaand aan deze periode een nieuw voorstel doen, zowel voor een nieuwe periode als voor het rentepercentage. Je kunt dit voorstel van je hypotheekverstrekker accepteren of je eerst verdiepen in de alternatieven. Lees er meer over in dit artikel.

Je hypotheek oversluiten

Aan het einde van de rentevaste periode kun je ervoor kiezen om jouw hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder of een andere hypotheekvorm, al dan niet bij je huidige hypotheekverstrekker. Dit kan aantrekkelijk zijn, wanneer je daardoor minder rente gaat betalen. Vergelijk hiervoor het voorstel van jouw hypotheekverstrekker met de huidige rentes.

Bij jouw overweging om over te sluiten is het belangrijk om te letten op hoe hypotheekverstrekkers omgaan met de risico-opslag. Dit extra deeltje rente is afhankelijk van de verhouding tussen de hypotheek en de woningwaarde.

Einde rentevaste periode bij spaarhypotheek
Indien je een spaarhypotheek hebt, pakt oversluiten meestal minder gunstig uit. Dit komt door de koppeling tussen de hypotheekrente en spaarrente, met name gezien de fiscale voordelen van hypotheekrenteaftrek.

Hulp nodig bij het overstappen?
Overweeg je over te stappen en kun je daar hulp bij gebruiken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als Erkend hypotheekadviseur vergelijken wij voor jou verschillende aanbieders om zo de hypotheek te vinden die het beste bij jouw situatie past. Bel ons via 0348 - 41 03 02 of stuur een mail naar info@adviesvanaka.nl (mailto:info@adviesvanaka.nl).

Mogelijkheden bij aflopen rentevaste periode hypotheek Mogelijkheden bij aflopen rentevaste periode hypotheek